0

Янцин, Пламен Вълков, наш пратеник

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от Пьончан Микаела Шифрин се провали в опита си да защити титлата си и на игрите в Пекин. Американката стартира с номер 7 в първия манш, но приключи още на петата врата, след като изостана на вътрешния на завоя крак и се свлече по пистата. Така Шифрин ще трябва да гони реванш в слалома, който е на 9 февруари. 

Подобна бе съдбата в първия манш днес и на друга от фаворитките - Марта Басино. Италианката, която е носителка на малката световна купа в дисциплината за 2021 г. отпадна по същия начин, но 2 врати по-рано.

Българската участничка в състезанието Ева Вукадинова кара стабилно, за сметка на скоростта, и заема 44-о място след първия манш на 8,02 сек. Лидерка очаквано е Сара Хектор. Шведката води с 0,30 сек. на втората - Катерина Трупе (Ав), а трета на 0,42 сек. е Федерика Бриньоне (Ит). Световната шампионка от Кортина д'Ампецо 2021 Лара Гут (Швейц) е осма на на 1,51 сек. от водачката. Шампионката в дисциплината от Оре 2019 Петра Влъхова (Слвк) също нямаше ден и заема 13-о място на 1,78 сек.

Вторият манш е от 9,30 ч, българско време и може да се гледа по Евроспорт 1 и БНТ.